Kan leg i arbejdstiden føre til udvikling af nye ideer?

Det spørgsmål stilles i et nyt erhvers-Ph.D.-projekt hos IBC International Business College i Kolding.

Artiklerne i projektet stiller skarpt på ”leg” som en medium for innovationsprocesser og innovative virksomhedskulturer.  Forskningsprojektet har som overordnet mål at undersøge voksenlegens muligheder i forhold til det at skabe innovation, som samtidig skal resultere i udviklingen af en helt ny lederuddannelse, der kan udbydes på akademi-, diplom- og masterniveau.

”Igennem inddragelse af legen kan den innovative proces og den helhedsorienterede og nytænkende virksomhed forhåbentlig blive hjulpet på vej, fordi legen har potentialet til at skabe forandring i sig. Men legen kan måske samtidig understøtte os til en større arbejdsglæde” fortæller Ann Charlotte Thorsted, leder af Ph.D. projektet til Erhversbladet.dk.

Voksenlegen kan være mange ting, f.eks. at spille bordfodbold, gå på kunstmuseum eller at sidde henslængt i en sofagruppe og udveksle ideer uden at have et konkret formål med det. Hele pointen er at huske på barndommens leg, hvor man glemte tiden og alt omkring sig når man legede rigtig godt, og man kunne finde på de mest utrolige ting.

Forskningsprojektet afsluttes i løbet af 2010. Læs mere på:

http://www.erhvervsbladet.dk/vaekstmaskinen/legebarnet-skal-med-paa-arbejde

Reklamer